Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 14381 

Re: 3 x gooien met twee dobbelstenen

Bedankt voor het antwoord.
Ik heb nog een variante op deze vraag. Kan deze ook beantwoord worden.
Gelijkaardig dobbelspel : 3 x gooien met 2 dobbelstenen.
Opdracht : gooi met de eerste worp minder dan 4 of met de tweede worp minder dan 6 of met de derde worp minder dan 8.
Kan dit ook opgelost worden. Dank bij voorbaat.

Geert
Iets anders - donderdag 18 september 2003

Antwoord

Probeer dit zelf even, met onderstaande tips:

Bereken eerst:
Q1 = Prob[minder dan 4]
Q2 = Prob[minder dan 6]
Q3 = Prob[minder dan 8]

Bereken dan:
P = Q1 + (1-Q1)Q2 + (1-Q1)(1-Q2)Q3

Zie je in waar deze laatste uitdrukking vandaan komt? Zet je antwoord hier maar in, dan kan ik het controleren.

cl
donderdag 18 september 2003

 Re: Re: 3 x gooien met twee dobbelstenen 

©2001-2025 WisFaq