Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Logaritmische vergelijking

Hoe los ik n op in: 10·n·log(n)=n²

Peter
Student universiteit - zaterdag 13 september 2003

Antwoord

Niet. Een dergelijke vergelijking kan in principe alleen numeriek worden opgelost. Zo een oplossing is bijvoorbeeld n=1.37128857... Er is ook een eenvoudige wortel n=10, maar die vindt je eigenlijk alleen door inspectie.

cl
zaterdag 13 september 2003

 Re: Logaritmische vergelijking 

©2001-2024 WisFaq