Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Limieten berekenen van machten met reële exponenten

Hoe kan ik de volgende limiet berekenen? Ik probeer te herleiden zodat er ergens een getal e- definitie tevoorschijn komt maar...?
lim voor x®±¥ van ((3x2-2)/(3x2-1)2x2+1?

Ann
3de graad ASO - donderdag 11 september 2003

Antwoord

zoiets ?
f(x)={1-1/(3x2-1)}^(2x2+1) noem nu (3x2-1)=y
= {1-1/y}^(2/3y+12/3}

Zo zou het toch moeten gaan lukken lijkt mij.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
donderdag 11 september 2003

 Re: Limieten berekenen van machten met reële exponenten 

©2001-2024 WisFaq