Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 14096 

Re: Logaritmische vgl

Koen,
Excuses voor de onduidelijkheid maar het gaat om nummer
twee.
MVG, Andre

Andre
Student universiteit - maandag 8 september 2003

Antwoord

Dan gaat het als volgt:

2 - 1/2log(2x-1) = 0

2 kan je schrijven als 1/2log (1/2)2
omdat x = alog(ax)
1/2log (1/2)2 - 1/2log(2x-1) = 0

1/2log [(1/2)2 / (2x-1)] = 0
omdat alog(x) - alog(y)=alog(x/y)

En verder :

1/2log [(1/2)2 / (2x-1)] = 1/2log(1/2)0 (0 is anders geschreven hier)
Nu gebruiken maken van:
alog(x) = alog(y) Û x = y
Dus:
(1/2)2 / (2x-1) = 1
1/(8x-4) = 1
1 = 8x - 4
x = 5/8

Groetjes,

Koen
dinsdag 9 september 2003

©2001-2024 WisFaq