\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 14073 Re: Bepalen functie Hoi Casper, Ik denk hard een een functie met een e-macht, maar zie het niet. Dirk Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 september 2003 Antwoord Hoi Dirk, Wat dacht je van g(x)=e2x heeft als afgeleide g'(x)=2*e2x=2g(x) deze functie kan bedoeld worden. Er zijn echter oneindig veel van deze functies. g(x)=p*e2x doet het bijvoorbeeld ook! Alle functies van de vorm g(x)=c*e2x voldoen aan de gevraagde differentiaalvergelijking g'(x)=2g(x). Hierin is c een willekeurig getal. c=0 is het geval wat ik eerder had geantwoord. groet, Casper cz maandag 8 september 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hoi Casper, Ik denk hard een een functie met een e-macht, maar zie het niet. Dirk Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 september 2003
Dirk Leerling bovenbouw havo-vwo - maandag 8 september 2003
Hoi Dirk, Wat dacht je van g(x)=e2x heeft als afgeleide g'(x)=2*e2x=2g(x) deze functie kan bedoeld worden. Er zijn echter oneindig veel van deze functies. g(x)=p*e2x doet het bijvoorbeeld ook! Alle functies van de vorm g(x)=c*e2x voldoen aan de gevraagde differentiaalvergelijking g'(x)=2g(x). Hierin is c een willekeurig getal. c=0 is het geval wat ik eerder had geantwoord. groet, Casper cz maandag 8 september 2003
cz maandag 8 september 2003
©2001-2024 WisFaq