Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Convexe functie

Hallo,

Ik lees in een boek over economie iets over verminderde meeropbrengsten van arbeid en kapitaal. Hierbij wordt de productiefunctie voorgesteld als Y = y (A,K). Vervolgens wordt een isopruductcurve getekend. Deze is convex. Volgens mij betekend convex dat de grafiek "bol" is. Maar mijn vraag is, wat is nu een functieomschrijving van zo'n isoproductcurve?

D. Bru
Student universiteit - maandag 8 september 2003

Antwoord

Hoi,

Voor zover ik je vraag goed begrijp, heb je een functie Y=y(A,K) die de productie voorstelt in functie van 2 onafhankelijke grootheden A (arbeid) en K (kapitaal).

Een iso-productiecurve is de figuur die onstaat wanneer je alle waarden van A en K zoekt die eenzelfde productie tot resultaat hebben.

Als je je Y-functie in een AKY-assenkruis zou uitzetten, dan krijg je een iso-productiecurve voor productie Y0 waar je je Y-functie snijdt met een horizonaal vlak Y=Y0.

Je kan ook eens zoeken op deze site op 'isolijn'.

Groetjes,
Johan

andros
maandag 8 september 2003

 Re: Convexe functie 

©2001-2024 WisFaq