Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Kwadratische vergelijking

hallo
ik heb een probleem bij mijn huiswerk, gelieve zo rap mogelijk te antwoorden

hoe los je de kwadratische vergelijking xtotdetweede +(a+b)-x=0 op??? als je de discriminant zoekt, kom je (a+b)totde2de -4ab uit, hoe werk je verder ? :s

julien
Overige TSO-BSO - donderdag 4 september 2003

Antwoord

Hallo,
Foutje in je discriminant denk ik,
x2 - x + (a+b) = 0
D = (-1)2 - 4·(a+b)
D = 1 - 4a -4b

Oplossingen:x1,2 =(1 ±ÖD)/2

Lukt het niet, reageer gerust.

Koen
donderdag 4 september 2003

 Re: Kwadratische vergelijiing 

©2001-2024 WisFaq