Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 13733 

Re: Derdegraadsvergelijking

Dit doe ik nu: 1/6x² -3x +18 =0
D= b²-4ac
D= -3
D<0 dus geen oplossing wat nu?
Dank bij voorbaat.

Bert F
3de graad ASO - donderdag 28 augustus 2003

Antwoord

Hallo

De tweedegraadsfunctie heeft inderdaad geen oplossingen. Dat betekent dat x=0 het enige nulpunt is. De grafiek is een stijgende lijn met een buigpunt in het punt (0,0).

mvg

pl
donderdag 28 augustus 2003

©2001-2024 WisFaq