Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Derdegraadsvergelijking oplossen

Hallo,
Hoe los je zo iets op ik probeerde het al met de abc-formule maar ik geraak er niet uit bij voorbaat dank.

1/6x3 -3x2 +18x=0

Bert F
3de graad ASO - zondag 24 augustus 2003

Antwoord

Hallo

Met de abc formule kun je alleen tweedegraadsvergelijkingen oplossen. Je ziet echter wel dat in iedere term een x voorkomt. Die kan je dan buiten haakjes halen: x(1/6x2-3x+18)=0
x=0 of 1/6x2-3x+18=0
Op deze laatste kan je dus wel de abc formule loslaten.

pl
zondag 24 augustus 2003

 Re: Derdegraadsvergelijking 

©2001-2024 WisFaq