Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 13767 

Re: Kansberekenen

Hai, khad nog even een vraagje... Als ze nou vragen: schat door simulatie de kans dat alle 5 leerlingen een voldoende haalt. Moet je dan weer hetzelfde als bij de vorige doen, maar dan kijken of ze (6x4=24) 24 punten of hoger hebben? Groetjes inge

Inge
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 26 augustus 2003

Antwoord

Hoi,

Aangezien er per 4 foute antwoorden één punt (van de 10) wordt afgetrokken (zoals je zelf in de vorige vraag hebt aangegeven), wordt er een voldoende gescoord indien er niet meer dan 4·4 = 16 punten worden afgetrokken (je mag dus niet meer dan 16 vragen foutief beantwoorden) van de 50. Dus moeten er minimaal 50 - 16 = 34 vragen correct beantwoord zijn om een voldoende te hebben (ik ga ervan uit dat een 6 een voldoende is, indien 51/2 ook voldoende is mogen er nog 2 fouten worden gemaakt, en is 32 goede antwoorden het minimum voor een voldoende). Je kunt dit controleren.
Stel dat je 32 goede antwoorden gegeven hebt, dan heb je 50 - 32 = 18 fouten gemaakt. Per 4 foute antwoorden gaat er een punt af, dus gaan er 18/4 = 4,5 punt af van de 10, dus heb je een 10 - 4,5 = 5,5 (afgerond een voldoende).
Dit is dus nog net een voldoende, uiteraard zijn minder fouten ( 18 fouten) (dus meer vragen goed ( 32)) ook voldoende.

Aangezien we de nul aan een correct antwoord hebben toegekend, moet je dus kijken of het aantal nullen tussen de [32,50] ligt, dan is er namelijk een voldoende gescoord.

Groetjes,

Davy.

Davy
dinsdag 26 augustus 2003

 Re: Re: Kansberekenen 

©2001-2024 WisFaq