Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Uitkomsten optellen

hallo, hoe is het mogelijk, als je met for( 100 keer een simulatie hebt uitgevoerd, en je die getallen op een rij hebt staan, dat je dan die uitkomsten in een lijst kan opslaan, zodat je later sum(L1=5 or L1=10 or L1=15) kan doen, zodat je aan de uitkomsten voorwaarden kan stellen. Wij zoeken de naam van de functie die je hiervoor moet gebruiken, en hoe je die functie op je TI83 kan gebruiken.
Bedankt

sjoerd
Leerling bovenbouw havo-vwo - donderdag 21 augustus 2003

Antwoord

Je kunt twee lijsten samennemen met de functie augment(lijst1,lijst2).
Voor jou probleem lijkt me dat volstrekt overbodig.
Als je de antwoorden van vraag 13542 en 13643 (beide door jou gesteld) combineert dan is je programma al af lijkt me.

Kijk maar:

:0®T
:For(I,1,100)
:randInt(1,6,3)®L1
:sum(L1)®S
:if (int(S/5)*5=S
:Then
:T+1®T
:End
:End
:Disp T

Als je nog meer vragen hebt over ditzelfde of een verwant TI-83 programma zou je dan geen nieuwe vraag willen stellen maar een reactie op deze vraag willen geven: Wisfaq knoopt de vragen en hun reacties aan elkaar. Dat is handiger voor het archief. Bovendien kun je dan sneller een reactie verwachten.

hk
zondag 24 augustus 2003

 Re: Uitkomsten optellen 

©2001-2024 WisFaq