Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Berekening van rente, looptijd en totaal bedrag

Hallo,

Ik had een formule nodig (in Visual basic) om op grond van een gegeven rente ,looptijd , en een hoofdsom het maandbedrag te berekenen. Deze heb ik via deze site met wat aanpassingen kunnen formuleren :

e = effectieve maandrente
R = rente
T = totaal bedrag (hoofdsom)
L = Looptijd (maanden)
M = maandbedrag

e = ((1 + (R / 100)) ^ (1 / 12) - 1)
M = T / ((1 - ((1 + e) ^ -(L))) / e)

Mijn vraag is : hoe formuleer ik R, T en L zodat ik deze kan uitrekenen op grond van de overige gegevens

Paul O
Iets anders - woensdag 20 augustus 2003

Antwoord

Begrijp ik goed dat je probeert om de getallen R, T en L te bepalen als e en M gegeven zijn? Dat zal niet volstaan, misschien begrijp ik het verkeerd...

cl
woensdag 20 augustus 2003

 Re: Berekening van rente, looptijd en totaal bedrag 

©2001-2024 WisFaq