Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 13594 

Re: Deelruimten en vectoren

V moet een vlak voorstellen.

En wat betreft a) ik heb het als volgt uitgerekend:

a,n
-------
||a|| (wat achteraf gezien misschien ||c|| moet zijn)

a,n = 2*1 + 1*0 + -4*-2 + 2*1 = 12

||a|| = Ö(2^2 + 1^2 + -4^2 + 2^2) = 5

dus: 12/5

Ik dacht namelijk dat je dit uit kon rekenen door inproduct van beide vectoren delen door de lengte van de vector waar het op geprojecteerd word. In dit geval dus c ipv a zoals ik uitgerekend heb. Dan zou ik dus uitkomen op 12/Ö6.

Jos
Student universiteit - dinsdag 19 augustus 2003

Antwoord

We zijn blijkbaar een beetje in de war met wat er precies met "projectie" bedoeld wordt. Er bestaat een vector an waarvoor de verschilvector a-an loodrecht staat op n. Mijn oplossing is precies de coefficient a.

(a-an).n = 0 - a.n - an.n = 0 - a=(a.n)/(n.n)

Wat bedoel je met V moet een vlak voorstellen? Een algemeen vlak? Ik zie nergens in je opgave enige informatie over V.

cl
dinsdag 19 augustus 2003

 Re: Re: Deelruimten en vectoren 

©2001-2025 WisFaq