Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 13366 

Re: Welke verdeling?

Bijgaand de SPSS setup. De vragen worden gehercodeerd, daarna gesommeerd en getransformeerd naar een schaal van 0 tot 1. Je hebt gelijk dat er wordt gedeeld door de maximaal mogelijke score en niet door het aantal antwoordmogelijkheden. Zie bijvoorbeeld onderstaande variabele loopbaanperspectief. De gemiddelde scores per schaal (bv. loopbaanperspectief) zijn van een referentiegroep van managers en men wil deze vergelijken met individuele scores van andere managers. Om na te gaan of deze individuele scores significant afwijken van de referentiescores wil ik een betrouwbaarheidsinterval berekenen. Maar hoe bepaal ik deze bij een dergelijke constructie? Ik ben er ook niet gelukkig mee, maar ik heb het zo aangeleverd gekregen.


SPSS setup
recode v50 to v53 (1=0)(2=1)(3=2)(4=3).
COMPUTE LOOPBAAN=sum(V50,V51,V52,V53)/12.
var labels loopbaan 'loopbaan perspectief'.


TABLES OBSERVATION= loopbaan
/FTOTAL=T1 'Totaal'
/TABLE= loopbaan BY (statistics)
/STATISTICS=count ('aantal') MEAN ((pct4.2)'gem')
/TITLE='referentie groep'
'percentage van de maximale scores per groep vragen'.

Petra
Iets anders - maandag 18 augustus 2003

Antwoord

Nog steeds niet helemaal duidelijk wat je wil 1) gaat het om het vergelijken van de scores van een hele groep managers met de scores van een referentiegroep (dus twee groepen) of 2) gebruik je die scores van de referentiegroep om daarmee managers individueel te vergelijken ? Dus telkens een manager toetsen aan het groepsgemiddelde.

Daarnaast is van belang hoe groot die referentiegroep is (1700 neem ik aan ?) en in geval 1) ook die andere groepsgrootte.

Kun je bovendien van V50 t/m V53 een beschrijving (de vraag) geven en de 4 antwoordmogelijkheden van laag naar hoog.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
dinsdag 19 augustus 2003

 Re: Re: Welke verdeling? 

©2001-2024 WisFaq