Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Drie punten op een cirkel

Ik weet drie punten op een cirkel, kan iemand mij vertellen wat de straal en het middelpunt is?

B V
Leerling mbo - vrijdag 1 februari 2002

Antwoord

Allereerst maar een tekening.

q1343img1.gif

Het middelpunt van de cirkel ligt op de snijpunt van de middelloodlijnen van de lijnstukken AB en BC.

Er geldt:
r=d(A,M)=d(B,M)=d(C,M)
Geef een concreet voorbeeld als je ook een berekening wilt zien...!

WvR
zaterdag 2 februari 2002

Re: Drie punten op een cirkel

©2001-2025 WisFaq