Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 13425 

Re: Parameter waarden bepalen

Hallo,

Bedankt voor uw antwoord, ik begrijp het, alleen bij vraag b kom ik niet verder dan:

2p.lnx-x2=0
p.lnx-x2=0
p.lnx=x2 Hoe verder? (als dit uberhaupt goed is)

Zoals u ziet heb ik problemen met vergelijkingen oplossen,normaliter lukt het me wel, alleen vergelijkingen met logaritmische functies snap ik niet zo goed vooral als ze ook nog in een de macht staan. Weet u misschien raad ? Waar kan bv dit soort vergelijkingen vinden en leren oplossen, zoniet kunt u misschien een paar voorbeeldjes geven ? Dat zou ik erg op prijs stellen.

Zafarp
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 13 augustus 2003

Antwoord

De vergelijking die er staat is vaag gezegd "niet oplosbaar" met "gewone" technieken. Daarom is ze waarschijnlijk ook fout . Heb je het eigenlijk wel over vraag b? Trouwens de ene term delen door 2 en de andere niet... dat kunnen we niet tolereren

cl
woensdag 13 augustus 2003

 Re: Re: Parameter waarden bepalen 

©2001-2024 WisFaq