Loading jsMath...



Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 13152 

Re: Bewijs afgeleide f(x)=eg(x)

Jawel, dat is zo. Maar dan moet ik mijn vraag ander stellen: Als bij de afgeleide nemen van f(x)=eg(x) de kettingregel geldt, waarom dan niet bij f(x)=ag(x)?
Dan geldt namelijk: f(x)=ag(x) == f'(x)=ax·ln(a)

Jurgen
Student universiteit - zondag 20 juli 2003

Antwoord

Ook bij f(x)=ag(x) geldt de kettingregel
Dus als f(x)=ag(x)
dan f'(x)=ax·ln(a)·g'(x).

wh
maandag 21 juli 2003

©2001-2025 WisFaq