Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 13043 

Re: Re: Steekproefgrootte

Dit is echt de laatste keer dat ik reageer, maar ik kom er nog niet helemaal uit. Ik begrijp uit het verhaal dat je altijd vanuit de waarde 384 de formule kunt toepassen; of je nu met een populatie van 50, 100 of 130 werkt? U zegt dat bij een populatie van 130, je 98 respons moet hebben en bij een populatie van 100 ook, maar als ik de formule toepas, kom ik op ongeveer 80 (384 * 0,21) uit, en als ik een populatie van 50 invul kom ik tot 44 (384 * 0,115). Klopt deze redenering? Of is van die 384 sprake op het moment dat je uitgaat van een populatie van 130, en is deze waarde anders bij een populatie van 50 of 100?

Even terugkomende op dat verschil tussen 9,83 ( van mij) en 8,59) van u. Ik heb het uitgerekend op basis van een populatie van 100, en een respons van 50. Als ik dat invul in de formule van situatie 4, dan krijg ik het volgende a = Ö2500 / 50 * Ö(100 - 50) / 100 - 1 = 1,96 * Ö50 * Ö0,50 = 9,83???

Kunt u me hier nog 1x mee helpen. Dan beloof ik dat ik geen vraag meer zal stellen

Lennart

Lennar
Student universiteit - woensdag 9 juli 2003

Antwoord

Je POPULATIE is en blijft altijd 130, dat jij zo nodig een STEEKPROEF van 100 wil kiezen doet daar niet aan af. Alle andere waarden dan 130 voor de populatie zijn dus fout. Met die 130 zal je het moeten doen. Wanneer je nog meer vragen wil stellen, ga dan gerust je gang. Wij kijken wel of we ze willen beantwoorden.

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
woensdag 9 juli 2003

©2001-2024 WisFaq