Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12819 

Re: Stijgen en dalen

ka dank u , maar ik moest deze vraag oplossen zonder rekenmachine en u zoekt of Ö2 een minimum is of maximum met u rekenmachine , maar zonder rekenmachine is dat toch niet te doen? ofwel?

ik
3de graad ASO - donderdag 26 juni 2003

Antwoord

Hoi,

Aangezien je weet dat er maar één extreme waarde is, zul je een "gemakkelijke" waarde, kleiner dan Ö2 moeten nemen, bijvoorbeeld x = 1 Þ f(1) = e·Ö(1(1 + 2))
= eÖ3. Je weet dat e 2,718281828 is en dat Ö3 Ö2 dus die uitkomst moet al groter zijn dan Ö2. Aangezien je weet dat dat punt géén buigpunt is, maar wel een extreme waarde (en ook de enige) en dat links van het punt x = Ö2 de functie daalt, dan moet rechts van het punt de functie wel stijgen en is het bijgevolg een minimum.

Groetjes,

Davy.

Davy
donderdag 26 juni 2003

©2001-2024 WisFaq