\require{AMSmath} Bereken Ik moet a , b en a·10 + b·10 berekenen indien geldt dat : a4+b4 = 14 ab = -1 Hoe doe ik dit ? er Iets anders - woensdag 25 juni 2003 Antwoord (a2+b2)2=a4+b4+2a2b2 en (a+b)2=a2+b2+2ab Zou het met deze formules lukken? En als je a en b weet, lukt 10(a+b) zeker! En nog een tip: als x2 = p2, dan is x = p of x = -p. dk woensdag 25 juni 2003 Re: Bereken ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Ik moet a , b en a·10 + b·10 berekenen indien geldt dat : a4+b4 = 14 ab = -1 Hoe doe ik dit ? er Iets anders - woensdag 25 juni 2003
er Iets anders - woensdag 25 juni 2003
(a2+b2)2=a4+b4+2a2b2 en (a+b)2=a2+b2+2ab Zou het met deze formules lukken? En als je a en b weet, lukt 10(a+b) zeker! En nog een tip: als x2 = p2, dan is x = p of x = -p. dk woensdag 25 juni 2003
dk woensdag 25 juni 2003
©2001-2025 WisFaq