Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12706 

Re: Vrouwenvolleybalteam

Het antwoord wat er uit moet komen volgens de antwoorden is 160 manieren!!!! dit kan ik nergens hierin terug vinden..!! Hoe zou ik het dan wel moeten oplossen?

marlij
Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 22 juni 2003

Antwoord

160 is het antwoord op de vraag hoeveel teams van VIJF speelsters er kunnen worden samengesteld onder de genoemde voorwaarden!

Aantal groepjes van 3 uit 6 aanvalsters = 6!/[3!3!] = 20
Aantal groepjes van 1 uit 4 verdedigsters = 4!/[3!1!] = 4
Aantal groepjes van 1 uit 2 spelverdeelsters = 2!/[1!1!] = 2
-160

Maar voor zover ik weet zijn er inderdaad 6 spelers in een volleybalteam. Check je even de opgave?

cl
zondag 22 juni 2003

©2001-2024 WisFaq