Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Breuksplitsing

beste mensen.

Ik heb geoefend maar 't lukt me gewoon niet om verder te gaan met deze integraal dan:

ò1/(2x3-8x2+8x) ontbinden in 2x(x-2)2 maar verder???

alvast bedankt mensen
Groetjes Mirella

Mirell
Student hbo - dinsdag 17 juni 2003

Antwoord

Eerst kijken bij de breuksplitsingsregels die zeggen:
Splitsen in a/2x + b/(x-2) + c/(x-2)2
Nu rechts uitwerken om de a,b en c op te lossen (a=1/4 , b=-1/8 en c=1/4 of zoiets) en vervolgens daarmee de integraal oplossen.

Even doorbijten, zou dat lukken ?

Met vriendelijke groet

JaDeX

jadex
dinsdag 17 juni 2003

 Re: Breuksplitsing 
Re: Breuksplitsing

©2001-2024 WisFaq