Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 12203 

Re: Goniometrische vergelijking

Bestaat er geen andere manier om het op te lossen, zonder gebruik te moeten maken van een derdegraadsvergelijking?

Hendri
3de graad ASO - maandag 9 juni 2003

Antwoord

sinx - sin3x = -cos2x geeft, na rechts ontbonden te hebben:
sinx.(1 - sin2x) = -cos2x en i.v.m. sin2x + cos2x = 1 wordt dat nu sinx.cos2x = -cos2x waaruit je meteen kunt concluderen dat cos2x = 0 of sinx = -1.
Verder lukt het nu wel.
De route via de derdegraadsvergelijking is inderdaad wat gemener, want het oplossen van dat type vergelijking is iets minder alledaags.

MBL
dinsdag 10 juni 2003

©2001-2024 WisFaq