Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 11996 

Re: Diameter afleiden uit hoogte en volume

dus r2 zou dan zijn 0.0000006387/Õ.0,5 =0,00000010162 m
hoe kan ik dan r2 teug omzetten naar r om die dan .2 voor de Æ ik moet eigelijk aan 0.00012753 meter geraken

hvp
Iets anders - dinsdag 3 juni 2003

Antwoord

Hoi,

Wel opletten met de volgorde van de bewerkingen...
Ik bedoelde eigenlijk: r2=V/(p.h).

Zo kom je op r2=0.000000101652.
Dan moet je de vierkantswortel trekken:
r=Ö(r2)=0.00031883m

De diameter d is dan 2.r=0.000637659m=0.6mm.

Ik zie niet hoe je aan die 0.00012753m kan komen...

Groetjes,
Johan

andros
woensdag 4 juni 2003

©2001-2024 WisFaq