Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Diameter afleiden uit hoogte en volume

binnenkort neem ik deel aan een examen hydraulica binnen de brandweer uit een van de vorige vragen geraak ik geen wijs namelijk:

een buis van 0.5m gevuld met 0.0000006387m3 kwik
wat is de binnendiameter de buis
nu weet ik dat de inhoud pi.r2.h de inhoud brengt, maar hoe kan ik er de diameter of straal van afleiden.

alvast bedankt

hans v
Iets anders - dinsdag 3 juni 2003

Antwoord

Hoi,

Je kent het volume V=0.0000006387m3 en de hoogte h=0.5m. Verder ken je ook het verband V=p.r2.h.

Je hebt dus: r2=V/p.h. V en h ken je en dus kan je r2 en r berekenen. Wel opletten als V en h niet in gelijkschalige eenheden uitgedrukt worden (hier is alles in m, dus dat probleem heb je niet)

Groetjes,
Johan

andros
dinsdag 3 juni 2003

 Re: Diameter afleiden uit hoogte en volume 

©2001-2024 WisFaq