Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 11591 

Re: Re: Poisson-verdeling

Dus als ik het goed begrijp kun je de vraag enkel oplossen als je in het bezit bent van een tabel ? Of een zelf opgestelde tabel, waar je je P(X=1), P(X=2), ... berekent en dan kijkt wanneer de waarde onder de 0.1 duikt.
Is er een manier om deze vraag op te lossen dan zonder tabel ?

Koen
3de graad ASO - zondag 25 mei 2003

Antwoord

Zeker wel, je kunt de grafische rekenmachine gebruiken (als je die hebt) of je maakt gebruik van een programma... of met behulp van dit handige scriptje:

Poisson-verdeling

l=k=
P(X=k)=P(X<=k)=P(X>k)=
Of je gebruikt de formule om de kans op k=0,1,2,3,4,5,... te berekenen... maak een cumulatieve verdeling (bijvoorbeeld met Excel) en je kunt precies aflezen wanneer je 90% of 70% 'gehad' hebt.
Zie de voorbeelden bij de eerder gegeven verwijzing!

WvR
zondag 25 mei 2003

©2001-2024 WisFaq