Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 11582 

Re: Poisson-verdeling

Wat is nu de redenering hierachter ?

Koen
3de graad ASO - zondag 25 mei 2003

Antwoord

O.. is dat de vraag!? Je bent bekend met de Poisson-verdeling, neem ik aan...

De vraag (bij a.) is dan voor welke waarde van k geldt:
P(Xk)0,10 oftewel:
P(Xk)0,90
Met een tabel zoek je op voor l=5 voor welke k dat geldt. In de tabel blijkt k=8 te zijn...

Hetzelfde verhaal voor
P(Xk)0,30
P(Xk)0,70
Opzoeken... k=6.

WvR
zondag 25 mei 2003

 Re: Re: Poisson-verdeling 

©2001-2024 WisFaq