\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 11195 Re: Omwentelingslichaam Daar doen ze i.p.v x2(x+3): (t3-3t)2·2tdt Het eerste gedeelte (t3-3t)2 klopt, en die 2t is volgens mij het afgeleide van x, maar dat begrijp ik niet, waarom ze y2 maal dat doen. arzu Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 mei 2003 Antwoord pòy2dx met y = t3-3t zodat y2 = (t3-3t)2 x = t2-3 zodat dx = 2tdt Nu moet je alleen nog het bereik van t zoeken. cl zondag 18 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Daar doen ze i.p.v x2(x+3): (t3-3t)2·2tdt Het eerste gedeelte (t3-3t)2 klopt, en die 2t is volgens mij het afgeleide van x, maar dat begrijp ik niet, waarom ze y2 maal dat doen. arzu Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 mei 2003
arzu Leerling bovenbouw havo-vwo - zondag 18 mei 2003
pòy2dx met y = t3-3t zodat y2 = (t3-3t)2 x = t2-3 zodat dx = 2tdt Nu moet je alleen nog het bereik van t zoeken. cl zondag 18 mei 2003
cl zondag 18 mei 2003
©2001-2024 WisFaq