Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Omwentelingslichaam

V is het vlakdeel dat wordt ingesloten door K. Bereken de inhoud dat ontstaat door V te wentelen om de x-as.

x = t2-3
y = t3-3t
dit zijn de punten van kromme k maar later zeggen ze
y2=x2(x+3) dus ik dacht die formule voor omwentelings lichaam en dan bij (f(x))2 : x2(x+3) en dan integreren. Maar bij het antwoord doen ze het anders? Hoe moet dit?? Alvast heel erg bedankt voor het snel (en) beantwoorden van mijn vraag!!! Groetjes Arzu

Arzu
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 mei 2003

Antwoord

Hoe doen ze het dan bij het antwoord? Dat zou namelijk ook mijn eerste idee zijn.

cl
zondag 18 mei 2003

 Re: Omwentelingslichaam 

©2001-2024 WisFaq