\require{AMSmath} Kettingregel gebruiken Beste wisfaq, ik heb de volgende functies gedifferentiëerd, het is de bedoeling om de kettingregel te gebruiken. Wilt u aub kijken of ik het goed gedaan heb? f(x)= 1/(2t+3) = 1/(2t) + 1/3 f'(x)= -1(2t)-2 g(x)= 1/(x2+x+1) = 1/x2 + 1/x + 1 g'(x)= -2x-3 - x-2 david Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 mei 2003 Antwoord Helaas... op grond van welke regel maak je van 1/(2t+3) zomaar 1/(2t) + 1/3???? Vul maar eens t=1 in: 1/5 = 1/2 + 1/3 ??? Dacht het niet! Niet doen dus! 1/(2t+3) kan je schrijven als (2t+3)-1 en dan nog maar eens proberen! Zo ook voor 1/(x2+x+1)... WvR zaterdag 17 mei 2003 Re: Kettingregel gebruiken ©2001-2025 WisFaq
\require{AMSmath}
Beste wisfaq, ik heb de volgende functies gedifferentiëerd, het is de bedoeling om de kettingregel te gebruiken. Wilt u aub kijken of ik het goed gedaan heb? f(x)= 1/(2t+3) = 1/(2t) + 1/3 f'(x)= -1(2t)-2 g(x)= 1/(x2+x+1) = 1/x2 + 1/x + 1 g'(x)= -2x-3 - x-2 david Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 mei 2003
david Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 mei 2003
Helaas... op grond van welke regel maak je van 1/(2t+3) zomaar 1/(2t) + 1/3???? Vul maar eens t=1 in: 1/5 = 1/2 + 1/3 ??? Dacht het niet! Niet doen dus! 1/(2t+3) kan je schrijven als (2t+3)-1 en dan nog maar eens proberen! Zo ook voor 1/(x2+x+1)... WvR zaterdag 17 mei 2003
WvR zaterdag 17 mei 2003
©2001-2025 WisFaq