Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 11183 

Re: Goniometrie

Ok, heel erg bedankt, alleen wat ik nog steeds niet begrijp is:

t = p/4 V t = 3p/4 Hoe komen ze aan die 4, want eerst had je p/2 en 3/2p??????????????? Alvast heel erg bedankt voor het antwoorden van mijn vraag. Groetjes Arzu

Arzu
Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 mei 2003

Antwoord

Ik ga ervan uit dat je snapt dat we (onder meer) op zoek gaan naar de snijpunten met de y-as, dus je wilt weten voor welke t geldt dat x(t)=0
hieruit volgt (zie mijn vorige reactie) dat
sint=1/2Ö2 of sint=-1/2Ö2

welnu, de sinus van 45° en van 135° levert 1/2Ö2 op.
met 45° komt overeen p/4 radialen, en met 135° komt overeen 3p/4 radialen.
zo kom je aan die 4'en in de noemers.

groeten,
martijn

mg
zondag 18 mei 2003

©2001-2024 WisFaq