\require{AMSmath} Rekenen Hallo ik heb een rekenvraagje als je 4 sin 2(t) = 2 sin (t) = 1/2 Ö2 Ik begrijp de tussenstap hier niet, ik begrijp dat sin2(t) = 1/2 en ik dacht dat je de wortel van 0,5 moest nemen om sin (t) te krijgen. ???? ik hoop dat u me kunt helpen Groetjes Arzu Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 mei 2003 Antwoord 4sin2t=2 Û sin2t=1/2 Þ sint=Ö(1/2) Ú sint=-Ö(1/2) nu is Ö(1/2) = (Ö1)/(Ö2) = 1/Ö2 nu gaan zowel teller als noemer met Ö2 vermenigvuldigen: dit is immers hetzelfde als vermenigvuldigen met 1: ...= (Ö2/Ö2) . 1/Ö2 = (Ö2)/2 = 1/2Ö2 groeten, martijn mg zaterdag 17 mei 2003 Re: Rekenen ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Hallo ik heb een rekenvraagje als je 4 sin 2(t) = 2 sin (t) = 1/2 Ö2 Ik begrijp de tussenstap hier niet, ik begrijp dat sin2(t) = 1/2 en ik dacht dat je de wortel van 0,5 moest nemen om sin (t) te krijgen. ???? ik hoop dat u me kunt helpen Groetjes Arzu Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 mei 2003
Arzu Leerling bovenbouw havo-vwo - zaterdag 17 mei 2003
4sin2t=2 Û sin2t=1/2 Þ sint=Ö(1/2) Ú sint=-Ö(1/2) nu is Ö(1/2) = (Ö1)/(Ö2) = 1/Ö2 nu gaan zowel teller als noemer met Ö2 vermenigvuldigen: dit is immers hetzelfde als vermenigvuldigen met 1: ...= (Ö2/Ö2) . 1/Ö2 = (Ö2)/2 = 1/2Ö2 groeten, martijn mg zaterdag 17 mei 2003
mg zaterdag 17 mei 2003
©2001-2024 WisFaq