Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 11143 

Re: Vergelijking

Zou het mogelijk zijn dat je dat niet kunt oplossen want ik heb verschillen de methodes geprobeerd en dat gaat niet kun je mij wat meer helpen a.u.b.

HH
2de graad ASO - zaterdag 17 mei 2003

Antwoord

Gegeven:

v·t=37500 (1)
z·(t-5)=18000 (2)
v·(t-10)=z·t (3)

Schrijf v als functie van t uit (1), dus v=... (4)
Schrijf z als functie van t uit (2), dus z=... (5)
Substitueer in (3) v en z door de overeenkomstige uitdrukkingen in (4) en (5).

Je krijgt dan:
q11167img1.gif
..en dat oplossen levert t. Invullen van t in (4) levert v.

WvR
zaterdag 17 mei 2003

 Re: Re: Vergelijking 

©2001-2024 WisFaq