Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Vergelijking

Ik heb veel het volgende vraagstuk veel geprobeerd maar ik vind he oplossing niet kun je mijn a.u.b. wat helpen ? ik heb alles geprobeerd toch kan ik niet.

de vraag is: een vader en zijn zoon hebben verschillend dagloon. Na een zekere tijd, waarvan de zoon 5 dagen niet gewerkt heeft, ontvangt de vader 37500 Fr en de zoon 18000fr
Had de zoon alle dagen gewerkt en de vader 10 dagen niet, dan zouden beiden evenveel ontvangen hebben. bepaal het aantal dagen dat ieder werkte en ieders dagloon.

Alvast bedankt voor u hulp....

HH
2de graad ASO - vrijdag 16 mei 2003

Antwoord

Noem het aantal dagen gewerkt t, dagloon van de vader v en het dagloon van de zoon z.
Er geldt:

v·t=37500
z·(t-5)=18000
v·(t-10)=z·t

Dit stelsel van 3 vergelijkingen met 3 onbekende zou je dan op moeten kunnen lossen.

WvR
zaterdag 17 mei 2003

 Re: Vergelijking 

©2001-2024 WisFaq