\require{AMSmath} Dit is een reactie op vraag 11131 Re: De productregel gebruiken Ja CL, Dat bedoel ik bedankt, de kettingregel heb ik voor de productregel gehad. Bedoelt u daarmee dat functie h(x) met de kettingregel gediffertieerd moet worden i.p.v de productregel ? David Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 16 mei 2003 Antwoord h(x) = u(x).v(x) met u(x) = x en u'(x)=1 v(x) = Ö(x2+1) v'(x) volgt uit de kettingregel v'(x) = 1/(2Ö(x2+1)).(2x) = x/Ö(x2+1) h'(x) = u'(x).v(x) + u(x).v'(x) = Ö(x2+1) + x2/Ö(x2+1) = Ö(x2+1) + x2Ö(x2+1)/(x2+1) = (2x2+1)/Ö(x2+1) Opmerking: de eerste oefening was eenvoudiger op te lossen zonder produktregel. x2Öx=x5/2 - afgeleide (5/2)x3/2 = (5/2)xÖx cl vrijdag 16 mei 2003 ©2001-2024 WisFaq
\require{AMSmath}
Ja CL, Dat bedoel ik bedankt, de kettingregel heb ik voor de productregel gehad. Bedoelt u daarmee dat functie h(x) met de kettingregel gediffertieerd moet worden i.p.v de productregel ? David Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 16 mei 2003
David Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 16 mei 2003
h(x) = u(x).v(x) met u(x) = x en u'(x)=1 v(x) = Ö(x2+1) v'(x) volgt uit de kettingregel v'(x) = 1/(2Ö(x2+1)).(2x) = x/Ö(x2+1) h'(x) = u'(x).v(x) + u(x).v'(x) = Ö(x2+1) + x2/Ö(x2+1) = Ö(x2+1) + x2Ö(x2+1)/(x2+1) = (2x2+1)/Ö(x2+1) Opmerking: de eerste oefening was eenvoudiger op te lossen zonder produktregel. x2Öx=x5/2 - afgeleide (5/2)x3/2 = (5/2)xÖx cl vrijdag 16 mei 2003
cl vrijdag 16 mei 2003
©2001-2024 WisFaq