Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

De productregel gebruiken

Heee wisfaq,

Het is de bedoeling dat ik twee functies differentieer door de Productregel te gebruiken maar ik krijg steeds iets anders uit dan wat er in mijn antwoordenboek staat.

Kunnen jullie me helpen?

Dit zijn de functies: f(x)=x2[WORTELx]
h(x)=x[WORTELx2+1]

Vooral bij f(X) begrijp de deze "handeling niet"

ze krijgen namelijk uit x2.(1)/(2[WORTELx])= 0.5x[WORTELx]

En dat snap ik compleet niet.
Ik hoop dat u het wel snapt.



David
Leerling bovenbouw havo-vwo - vrijdag 16 mei 2003

Antwoord

1)

f(x) = u(x).v(x) met
u(x)=x2 en u'(x)=2x
v(x)=Öx en v'(x)=1/(2Öx)

f'(x)
= u'(x).v(x) + u(x).v'(x)
= 2x.Öx + x2/(2Öx)
= 2xÖx + (1/2)xÖx (*)
= (5/2)xÖx

(*) want 1/Öx = Öx/x

2) h(x) = xÖ(x2+1)

Bedoel je dat zo? Heb je de kettingregel al gezien?

cl
vrijdag 16 mei 2003

 Re: De productregel gebruiken 

©2001-2025 WisFaq