Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 10992 

Re: Bijzondere kwadraten

Bij de formule oplossing die ik gisteren heb gekregen van jullie staat er dit:
(10a + 5)² = 100a² + 100a + 25 = 100.a.(a+1) + 25
Waarom komt er nog een keer 100a in voor?

mark
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - woensdag 14 mei 2003

Antwoord

Omdat het kwadraat van 10a+5 gelijk is aan 100a2+100a+25!
(10a+5)(10a+5)=10a·10a+5·10a+10a·5+5·5
Zie Formule zonder haakjes schrijven.

WvR
woensdag 14 mei 2003

©2001-2024 WisFaq