Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 10988 

Re: bijzondere kwadraten

dat kan ik al ik moet voor dit een formule/bewijs hebben.

mark
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - dinsdag 13 mei 2003

Antwoord

Het getal a5 (a is dus het cijfer van de tientallen) betekent 10a + 5
(10a + 5)2 = 100a2 + 100a + 25 = 100.a.(a+1) + 25
Het stukje a.(a+1) is nou dat product van die twee getallen waarvan je er één met 1 had vermeerderd en de 25 is helder.
Neem in deze uitleg maar eens a = 3, dan krijg je het eerder gegeven voorbeeld te zien.

MBL
dinsdag 13 mei 2003

 Re: Bijzondere kwadraten 

©2001-2025 WisFaq