Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Rekenliniaal

Ik heb een rekenliniaal met een schaal van alle opeenvolgende machten van 2. Ik weet nu hoe ik met de rekenliniaal kan vermenigvuldigen, maar nu is het de bedoeling dat ik kan bepalen waar een getal (bijv 53=125) zich op deze schaal bevind. Hoe doe ik dat?

roderi
Leerling bovenbouw havo-vwo - dinsdag 13 mei 2003

Antwoord

Hieronder zie je een soort schaalverdeling met de exponenten van machten van twee en de 'normale' waarde eronder.

q10942img1.gif

Waar ligt nu bijvoorbeeld 10?
Schrijf 10 als een macht van 2!
Dus 10=2?
Maar dat is dan 2log(10)=3,32, zo ook voor 53.

WvR
dinsdag 13 mei 2003

 Rekenliniaal 

©2001-2024 WisFaq