Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 10750 

Re: Bereken de limieten van deze vergelijking

Waarom kom jij 2 uit. Ik heb het berekend en ik kom 1 uit.
Hoe komt dat?
lim x-+¥=1
lim x--¥=1

tom vo
1ste graad ASO-TSO-BSO - donderdag 8 mei 2003

Antwoord

Als je in jouw vergelijking + of -¥ stopt krijg je ¥/¥ . dus pas je De L'Hospital toe: Leid teller en noemer af en bereken opnieuw de limiet:

lim(4x+1/2x+3) x-±¥ =¥/¥
Opnieuw zelfde truck: 4/2 =2

Wat je ook kan doen is de hoogste macht van x afzonderen en wegdelen. Dan zal je zien dat je alleen de coefficient van de hoogste macht van x in de teller overhoudt en dat is een 2.

lim(2+1/x+3/x2)/(1+3/x)= (2+0+0)/(1+0)=2

Succes,

Koen

km
donderdag 8 mei 2003

©2001-2024 WisFaq