Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Bereken de limieten van deze functie

Bereken de limieten van deze functie:

voet t
1ste graad ASO-TSO-BSO - donderdag 8 mei 2003

Antwoord

hier het antwoord:

lim x-+¥=2
lim x--¥=2
llim x--3 =+¥
rlim x--3 =-¥
llim x-0 =-¥
rlim x-0 =+¥

Dat kan je ook op hetvolgende plaatje zien. De rode kromme is de functie. De groene rechten de assymptoten. (ook de y-as is een assymptoot maar die blijft zwart)

grafiekassympototen.gif

Als je de limieten wil berekenen en je bekomt 0/0 of ¥/¥ dan moet je de teller en de noemer apart afleiden en opnieuw de limiet berekenen (Regel van De L'Hospital).

Koen

km
donderdag 8 mei 2003

 Re: Bereken de limieten van deze vergelijking 

©2001-2024 WisFaq