Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

 Dit is een reactie op vraag 10251 

Re: Extreme waarden bij machtsfuncties

nog bedankt.
Alleen toen we deze vraag met wiskunde gingen behandelen, werd het heel anders uitgerekend als hier boven. Namelijk:


a(3-5)tot de vierde +7 = 0
a(-2) tot de vierde +7 = 0
a(-2) tot de vierde =48
16a = 48
a = 3

Het is immers wel hetzelfde, maar ik vind deze manier makkelijker.

Leroy
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - donderdag 24 april 2003

Antwoord

Dat is toch helemaal geen "andere manier" ? Je schrijft gewoon uit hoe je van p=-5 tot q=7 en a=3 komt, iets wat ik heb weggelaten in mijn uitleg. En het is ook "=55" ipv "=0".

cl
donderdag 24 april 2003

©2001-2024 WisFaq