Algebra

Analyse

Bewijzen

De grafische rekenmachine

Discrete wiskunde

Fundamenten

Meetkunde

Oppervlakte en inhoud

Rekenen

Schoolwiskunde

Statistiek en kansrekenen

Telproblemen

Toegepaste wiskunde

Van alles en nog wat


\require{AMSmath}

Controle correctheid vergelijking

Er zijn 3 punten A=(2,1,1), B=(-3,3,1) en C=(0,2,2).

Dit zijn 3 punten die gezamelijk een driehoek vormen. Bij deze opgave moet een vergelijking van vlak ABC worden opgesteld waarbij dit gecontroleerd moet worden met de punten A,B,C.

Aan de hand van deze punten heb ik een mogelijke normaalvector van (2,5,-9) gevonden met als vergelijking:

2x+5y-9z=k.

Als ik punt A en B in vul dan krijg ik netjes hetzelfde antwoord, echter bij punt C krijg ik een ander antwoord. Klopt de normaalvector in dit geval niet?

Eelco
Leerling bovenbouw havo-vwo - woensdag 23 april 2003

Antwoord

De normaalvector van het vlak is niet (2, 5, -9) maar (2, 5, -1).
Een vergelijking van het vlak wordt dan 2x + 5y - z = 8

MBL
woensdag 23 april 2003

 Re: Controle correctheid vergelijking 

©2001-2024 WisFaq