De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Re: Re: Groep van priemorde

 Dit is een reactie op vraag 98310 
Ok. Laten we zeggen G={1,3,4,5,9}
$<$ 3$ \ge $ 5 dus G is cyclisch.
Vang ik het juist dat de machten van alle elementen van $<$ 3 $>$ isomorf zijn met ((Z/5Z),+,0)= $<$ 3$ \ge $ {0,1,2,3,4}.

Jan
Overige TSO-BSO - maandag 16 september 2024

Antwoord

  1. $G$ is (nog) geen groep: je hebt geen binaire operatie gegeven; het is nu alleen een verzameling getallen.
  2. Wat betekent de notatie ${<}3{\ge}5$ eigenlijk?
  3. Als je op jouw $G$ een groepsoperatie definieert en als $3$ niet het neutrale element is dan zou gelden dat ${ < }3{ > }$ uit vijf elementen bestaat en dus gelijk zou zijn aan $G$, en dan zou $G$ dus isomorf zijn met $(\mathbb{Z}/5\mathbb{Z},{+})$.
  4. Wat betekent $ {<} 3{\ge}\{0,1,2,3,4\}$ eigenlijk?

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
dinsdag 17 september 2024
 Re: Re: Re: Re: Groep van priemorde 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics