De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Open en gesloten verzamelingen

Als ik bijvoorbeeld de afsluiting van de verzameling (-1, $\infty $ ) moet bepalen weet ik dat het gelijk is aan [-1, $\infty $ ), ik weet dat -1 een limiet punt is, maar ik begrijp niet waarom en hoe ik dit in andere verzamelingen zie?

Lana
Student universiteit - maandag 1 april 2024

Antwoord

1. Schrijf de definitie van "$x$ is een limietpunt van $A$" op.

2. Schrijf de definitie over met $-1$ op de plaats van $x$ en $(-1,\infty)$ op de plaats van $A$.

3. Verifieer dat die vertaling geldig is.

4. Doe hetzelfde in elke situatie waarin je moet nagaan dat een bepaald punt een limietpunt van een gegeven verzameling is.

kphart
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 1 april 2024



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics