De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Aantal verschillende samenstellingen

12 spelers gaan sporten in 3 groepen van 4 spelers
Vraag: hoeveel verschillende groep indelingen kun je maken?
12 faculteit?

Jan Go
Student universiteit - dinsdag 17 januari 2023

Antwoord

Kies eerst 4 spelers uit 12, dan 4 spelers uit 8 en dan 4 spelers uit 3. Omdat je de groepen onderling nog kunt verwisselen moet je nog delen door 3!.

Kortom: het aantal indelingen is:

$
\frac{{\left( {\begin{array}{*{20}c}
{12} \\
4 \\
\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c}
8 \\
4 \\
\end{array}} \right) \cdot \left( {\begin{array}{*{20}c}
4 \\
4 \\
\end{array}} \right)}}{{3!}} = {\rm{5}}{\rm{.775}}
$

Helpt dat?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
woensdag 18 januari 2023



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics