De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Continuïteit

Geachte,

Ik heb de volgende oefening niet kunnen oplossen.
1.In welke punten is de functie continu?
y=√(x4+1)/(1+ sin2(x))

Zou uw mij hiermee kunnen helpen?

Alvast bedankt

Yosra
3de graad ASO - donderdag 10 november 2022

Antwoord

Ik heb hier en daar wat haakjes veranderd, maar de functie $
\eqalign{y = \frac{{\sqrt {x^4 + 1} }}
{{1+\sin ^2 (x)}}}
$ is overal continu behalve in de punten waarbij de noemer gelijk aan nul is en de teller niet tegelijkertijd ook nul is.

Je lost om te beginnen de vergelijking $
1 + \sin ^2 (x) = 0
$ op, maar deze vergelijking heeft geen oplossingen dus dan weet je het wel...

Zou dat lukken?

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
donderdag 10 november 2022



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2024 WisFaq - versie 3