Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Som-produkt-methode

hoi,
Ik krijg als opgave het volgende:
"Som en product (splitsen van de middenterm (drieterm tweede graad)).
(x2+(x1+x2)x+x1x2) = (x+x1)(x+x2)
Het vreemde is dat ik (x+x1)(x+x2)blindelings kan uitrekenen en dan het resultaat van voor het =teken bekom.
Maar andersom lukt het me maar niet.
Je zou denken, lees dan de oplossing van vanonder naar boven,maar dan nog kan ik er niet aan uit.
Zouden jullie mij stap voor stap kunnen helpen met het oplossen van (x2+(x1+x2)x+x1x2) ?
Alvast bedankt hoor !!

Nicole
Overige TSO-BSO - maandag 7 april 2003

Antwoord

Hallo,

De som-produktregel:
x2+(p+q)x + pq =(x+p)(x+q)

Het gaat er bij deze methode om dat je twee getallen p en q vindt waarvan de som gelijk is aan de tweede term en het produkt gelijk is aan de derde term.
voorbeeld:
x2+7x+10= (x+2)(x+5)

De twee getallen zijn hier dus 2 en 5 (som 7, produkt 10)

Zie http://users.kbc.skynet.be/ontbfac/

pl
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 7 april 2003



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics