|
|
\require{AMSmath}
Exponentiële functies
Goededag,
Als de afgeleide van (bijvoorbeeld) 3ex = 3ex, hoe zit het dan met de afgeleide van y = 3ex2? Ik kan nergens een uitwerking vinden van een vergelijkbaar probleem. Ik dacht zelf aan de kettingregel:
a = ex a'= ex b = 3(ex)2 b'= 6(ex)
en dan a' $\times $ b' dus y' = (ex) $\times $ 6(ex)
Ik lijk alleen bij deze uitkomsten op andere waarden te komen dan wanneer ik NDeriv gebruik in de GR..
Ik hoor graag!
Groetjes, Jan
Jan
Cursist vavo - maandag 7 maart 2022
Antwoord
Dat lijkt me een voorbeeld van de kettingregel.
$ \eqalign{ & f(x) = 3e^{x^2 } \cr & f'(x) = 3e^{x^2 } \cdot 2x \cr & f'(x) = 6xe^{x^2 } \cr} $
Op de genoemde pagina hierboven staan meer voorbeelden. Je moet er nog maar 's op studeren!
|
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 7 maart 2022
|
|
home |
vandaag |
bijzonder |
gastenboek |
statistieken |
wie is wie? |
verhalen |
colofon
©2001-2024 WisFaq - versie 3
|