Loading jsMath...
 

De digitale vraagbaak voor het wiskundeonderwijs

home |  vandaag |  gisteren |  bijzonder |  gastenboek |  wie is wie? |  verhalen |  contact

HOME

samengevat
vragen bekijken
een vraag stellen
hulpjes
zoeken
FAQ
links
twitter
boeken
help

inloggen

colofon

  \require{AMSmath} Printen

Re: Irrationele oplossingen en som

 Dit is een reactie op vraag 92481 
Bedankt! Hoef je het niet eerst 0 te maken achter de =? En waarom?

Ruth
Leerling onderbouw vmbo-havo-vwo - maandag 5 juli 2021

Antwoord

Als je wilt ontbingen in factoren is op nul herleiden wel handig, maar hier heb je 'iets' in het kwadraat is 36. Je weet dan dat 'iets' gelijk moet zijn aan -6 of 6 en dan schiet je al lekker op.

Dat op nul herleiden is handig als je gebruik wilt maken van 'als A·B=0 dan A=0 of B=0'.

Het is een kwestie van goed kijken welk soort tweedegraads vergelijking je op wilt lossen en wat de aanpak zal kunnen zijn.

Maar dat kon je al op 2. Tweedegraads-vergelijkingen oplossen lezen!

Wie is wie?
Vragen naar aanleiding van dit antwoord? Klik rechts..!
maandag 5 juli 2021
 Re: Re: Irrationele oplossingen en som 



home |  vandaag |  bijzonder |  gastenboek |  statistieken |  wie is wie? |  verhalen |  colofon

©2001-2025 WisFaq - versie 3

eXTReMe Tracker - Free Website Statistics